neděle 7. února 2010

ToGetHer (2009)

- žánr: romantické, komediální, (někdy trochu i drama)


- počet episod: 12

- délka episody: 1 hodina a něco

- stahování: LJ Jdramas (complete)



Sice jsem si říkala, že psaní recenzí, nebo aspoň pokusů o ně, odložím do doby, než budu mít po zkouškách, ale... Radši se přeci jen budu potit nad nějakým tím pokusem o recenzi, než abych se šla učit princip rentgenu.

***

Mars/Jun Nan Zhuang (Jiro Wang) ještě poměrně nedávno býval velice populární zpěvák a herec, který měl slušně našlápnuto k tomu, aby se stal největší hvězdou taiwanského showbysnisu. Fanynky při pohledu na něj správně nadšeně ječely, omdlévaly a upadaly do extáze a o jeho osobu se v zákulisí strhl nelítostný boj.
Naneštěstí, po sérii negativní publicity s ním řada producentů a nahrávacích společnosti rozvázala smlouvu a než se Mars naděje, společnost mu zmrazí veškerou aktivitu.
Z nejžhavějšího idolu se takřka přes noc stane zkrachovalec číslo jedna.

Tony (Bao Wei Ming), majitel společnosti, do které Mars patří, se rozhodne svého ztroskatance dočasně uklidit na univerzitu, dokud se situace nezklidní. Mezitím mu ještě stihne zkonfiskovat luxusní barák a šoupnout ho nové hvězdě. Musíme šetřit, ne?
Marsovi tedy nezbývá než se potupně odstěhovat a nakvartýrovat ke svému manažerovi a nejlepšímu (čti: jedinému) příteli, Yi Zhi Ke (Jin Qin), dokud si nenajde nové, a bohužel, i levné bydlení.
Mars nebýval zrovna šetřivý typ, navíc velká část peněz šla na splacení rodinných dluhů, případně jako podpora širokému příbuzenstvu, kteří z něj ždímali co se dalo.

Momo Chen (Rainie Yang) je naproti tomu introvertní studentka, která žije ve svém vlastním malém světě, jehož středobodem je fiktivní manga postava, princ Kashaba. Posedlost jím dotáhla k dokonalosti, je ho schopna spatra citovat a k tomu ještě přidat číslo stránky, většina jejího domácího oblečení má někde jeho potisk a její pokoj je rovnou malá svatyně Kashabi.
Jediným přítelem Momo je Jia Sen Wei (George Hu), který je sice velice hodný, starostlivý, enormně sportovně nadaný, pohledný a z bohaté rodiny, ale... je taky trochu... opožděný. Respektive, jeho intelekt je na úrovni asi desetiletého dítěte.
Momo tedy zrovna nespadá do kategorie klasicky společenská.

Navíc žije jen se svojí starší sestrou, která je svým způsobem ještě více mimo realitu než její mladší sestra. Chu Chu (Linda Liao) je totiž taková ta typická pipinka, která ráda klevetí, nakupuje, je dost naivní a o šetření nemá ani páru.
Takže i přesto že je Momo ze společenského hlediska naprosto nemožná, v jiných ohledech je dospělejší a rozumnější než většina jejích vrstevníků.

Aby se nám mohl příběh ale doopravdy rozjet, je to samozřejmě právě univerzita a dokonce i třída Momo, do níž Mars s velkou pompou nastoupí.
Momo Marse nesnáší, nemůže vystát jeho hvězdné manýry a egoismus, což se jí moc nedivím, protože na Marse se akorát dobře dívá. Jakmile se začne jakkoli verbálně projevovat, hodnocení jde šmahem dolů.

Bohužel, Momo si v minulém životě asi nasbírala dost špatné karmy, protože podnájemníkem v jejich domě se záhy nestane nikdo jiný, než Mars.
A trnitá cesta k romanci může začít... :-)


K ToGetHer jsem přistupovala docela skepticky. Hlavně proto, že potom, co jsem měla tu smůlu zhlédnout pár dílů Miss No Good, kde Rainie hrála hlavní roli, která mi ji na dlouhou dobu docela.. no, řekněme, že upadla v nemilost. XD
Možná proto mě její výkon v ToGetHer vážně překvapil. Nehraje zde žádnou svoji typicky uječenou, zmatenou a nešikovnou hrdinku, která hází jednu grimasu za druhou. Naopak, její postava se za celý seriál usměje jen párkrát, a po většinu doby má kamenný výraz. Přesto mě dokázala chytnout za srdce víc, než většina těch uječených jsem–průměrně-blbá-holka-měj-mě-ráda hrdinek.
Výborně zahrané jsou tu i mužské postavy. Jiro Wang jako Mars je prostě dokonalý, jeho egoismus je přesně tak správně nesnesitelný, abyste ho chtěli nakopnout a potom umačkat v objetí. Netřeba zdůrazňovat že to vše je ještě umocněné jeho mimořádně přitažlivým zevnějškem, který se postaral o to, abych nad ním fangirlila do teď.
Úplně největší pochvalu si ale, když se pokusím být vážně objektivní, zaslouží Goerge Hu coby Jia Sen Wei, 10tiletý chlapec v těle vysokoškoláka.
Po celý seriál mi ho bylo střídavě strašně líto a zároveň mi v některých chvílích naháněl husí kůži.
Zatímco Marsův narcismus nebo jeho potyčky s Momo byly hlavním zdrojem humoru, právě vztah Jia Sen Weina s Momo zde reprezentoval tu dramatickou, mírně angstovou složku. Jako z některých scén mi vážně do smíchu nebylo.

I přes těch několik neveselých scén je ToGetHer především komedií a takovou barevnou pohádkou s pár cukrkandlovými scénami, kterých tu naštěstí není moc, takže mi to nelezlo na nervy.

Ale abych tu jen nechválila, budu i vytýkat. Scénáristé se v posledním díle trochu rozvášnili a přichystali mi aspoň dvě scény, obě dvě se týkaly reakce fanoušků, které mi přišly dost směšné. Ani mé měkkoušské srdce nedokázalo ukecat mozek, aby se u toho znechuceně nepozastavil a já neprotočila oči v sloup. Ale protože mi seriál jinak dopřál výbornou zábavu a po opravdu dlouhé době mě zase nějaký romantický seriál zaujal, milostivě jim to odpustím.

Hudební složka tu není příliš výrazná, ale písničky, které tu zpívá Mars, se mi vážně dost líbily. Hlavně když se u té jedné natřásal v tom pěkném koženém oblečku. *úchylný pohled* XD

Zkrátka, pokud máte i své slabší chvilky, nedostatek romantiky a chcete se doopravdy pobavit (a zafingirlit si), je pro vás seriál ToGetHer jako dělaný.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vavča: Jéj! To mám radost, že jsi spáchala recenzi. Rainie Yang je pro mnohé v nemilosti za seriály Why Why Love a Devil Beside You (mně se teda líbil).

Zejména však doporučuji vidět ji ve filmu Spider Lilies http://www.csfd.cz/film/212561-ci-qing/

Seriálek Together se mi válí docela dlouho doma, takže ho možná časem dám. Taky nemám ještě vše splněno ve škole, snad se to povede, tobě samozřejmě taky.

Jinak momentálně sleduji http://www.csfd.cz/film/272115-chuno/ a nemohu si to vynachválit, konečně po dlouhé době, když pominu loňský seriál Tempted Again, přišli Korejci s něčím,co jim bezvýhradně žeru.

Hédonismu zdar a zatím se měj fajn

Anonymní řekl(a)...

Vavča: Hoj, tak zimní semestr slavně za mnou to je radosti postoupit do letního semestru, stejně jsem se třásl, blbé pravidlo splnit všechny povinné předměty v prvním semestru..

no nic díky za tip, už to sleduju od včerejšího večera .

http://www.csfd.cz/film/273626-together-ai-jiu-zhai-yi-qi/ na csfd jsem to přidal, plakát tam přibude, tak to neváhej prosím ohodnotit a okomnetovat

zatím čau, ať se ti podaří v klidu dodělat školní resty

Gladness řekl(a)...

Já už mám taky úspěšně zkouškové za sebou, takže si taky užívám vidění budoucího volna. XDD

K Rainie... Mně se náhodou ve DBY líbila a na Why why love jsem slyšela chválu, takže jsem teď docela zmatená. Děsná byla v Miss no good, ale jinak ji mám zafixovanou jako dobrou herečku.

Chuno jsem chtěla sledovat, ale jsou tam škaredí chlapi. XDDDD
Navíc jsem nedávno viděla Queen Seon Duk, bezvadné historické drama, a od té doby si chci dát s historickými seriály pauzu.
Už jenom proto, že se tomu asi žádný historicky seriál hned tak nevyrovná a já bych byla zbytečně zaujatá. :-)

Na Csfd nemůžu komentovat, teda myslím. Nemám moc ohodnoceno filmů, asi jen 3. XDDD

Anonymní řekl(a)...

Vavča: Hoj tak gratuluju k volnu:)

Já se záměrně historickým sériím většinouo vyhýbám, ale Chuno je vyjímka, Lee Da Hae mi ke štěstí stačí, ti chlapi tam nejsou bishíci, s tím se musíš smířit no, ale seriál je to dobrý.

Jinak stačí napsat na email bart@csfd.cz v tom mailu musí být 5 komentářů, je zbytečné psát, že bez zvěrstev a pravopisných chyb. Potom ti Bart udělí právo komentovat.

Stačí klidně krátké, ale smysluplné komentáře, myslím že tak do týdne to má kdyby ne, ozvi se mu, nebo mu napíšu.