neděle 16. září 2007

Tokyo Babylon

žánr: mystery, shounen ai

počet volume: 7

mangaka: CLAMP

download: Anime-Eden

download + překlad do CZ: Manga-Fan

Tokyo Babylon je pro mě v každém případě jedinečné, poněvadž je to má první koupená manga. XDD Samozřejmě nebyla bych to já, aby se mi s jejím nákupem nevyskytly nějaké komplikace: prvně přišel 3. a 5. book, a potom až zbytek XDD Sadističtí Amíci.... Taky teprve u této mangy jsem si vštípila skutečnost, že manga se čte zprava doleva. Jakmile mi přišla první zásilka, tak jsem si zmateně a naštvaně říkala, proč to ti Američané s tou titulní stránkou tak zvrtali, že ji mají na zadní straně.... Mno nic, no... stane se...XDDD

Každopádně to mi obrovskou radost z téhle mangy nezkazilo a já se k ní stále ráda do teď vracím...

...a pak končím s depresí v posteli a hořečnatě se cpoucí čokoládou. Možná hned na úvod bych měla upozornit, že pokud máte rádi happyendy, tak tuhle mangu určitě nečtěte.

Tento komiksový počin má na svědomí skupina CLAMP, která si už udělala jméno i mimo rodné Japonsko. Slavná skupina je tvořena čtyřmi mangakami, ženami, které zbyly z původně 12ti členného týmu doujinshi kreslířek. Nutno dodat, že žádný bývalý člen se neproslavil tak, jako současná sestava CLAMPu.


Teď k samotné manze. Celá manga Tokyo Babylon se točí okolo tří hlavních postav: šestnáctiletých dvojčat Subara a Hokuto Sumeragi a pětadvacetiletého Seischira Sakurazuka.

Subaru je navzdory svému mládí třináctou hlavou klanu Sumeragi, slavných onmyoujiyin yang mágů (obdoba mezi naším pojetím kouzelníka a exorcisty v jednom) v Japonsku. Už ve svých 9ti letech byl babičkou, předchozí hlavou klanu Sumeragi, odvezen z rodného Kyota do Tokya, kde začal jeho trénink jako onmyouji.

A právě v Tokyu proběhlo jeho první setkání s tehdy patnáctiletým Seischirem... Subaru se ztratil a zatoulal k velké rozkvetlé sakuře. Na stromě seděl o několik let starší chlapec s mrtvým dítětem v náručí. Oním chlapcem byl zabiják klanu Sakurazukomori, Seischiro.

Mladý Seichiro, který se na tento post dostal zavražděním své matky, okamžitě vymazal Subarovy vzpomínky na mrtvé dítě a zabředl s ním do rozhovoru, přestože by ho měl podle nepsaného pravidla Sakurazukomori okamžitě zabít... Neboť Subaru viděl jeho pravou tvář.

Místo toho se Seischiro Subara zeptal, jestli má rád sakury. Subaru mu odpověděl, že ano a Seischiro se ho záhy otázal, zda ví, proč mají květy sakury takový růžový odstín. Subaru odpověď neznal a Seischiro mu na to odpověděl, že je to kvůli krvi pochovaných mrtvol, které jsou pohřbeny pod sakurou. Právě jejich šarlatová krev dává původně bělostným květům jejich charakteristickou narůžovělou barvu. Mladičký Subaru se ho s obavou zeptal, jestli to ty pochované lidi nezraňuje. Taková nevinnost zarazila i chladného Seischira a ten s chlapcem uzavřel osudovou sázku....

Udělal s ním dohodu - až se s ním Seischiro znovu setká, bude mu nablízku po dobu jednoho roku, a pokud po roce začne něco k Subarovi cítit, nechá ho žít... v opačném případě ho zabije. Na zpečetění této smlouvy se na hřbetě Subarových rukou objevily dva pentagramy, znamení klanu Sakurazukomori... Chlapec však podrobnosti dohody neslyšel, neboť se zvedl vítr a slova Seischirovi prakticky trhal od úst. Za chvíli Seischiro zmizel... a s ním i veškeré Subarovy vzpomínky na něj...

O sedm let později Subaru při pronásledování Shikiho na stanici metra Ikebukuro zakopne a nepříliš elegantně se rozplácne na zemi před očima sympatického mladého muže, který mu hned přispěchá na pomoc. Představí se mu jako veterinář Seischiro Sakurazuka....



Manga Tokyo Babylon je velmi zvláštní. Má nezapomenutelnou atmosféru. Co začíná jako komedie, je rychle prokládáno krátkými a ne zrovna šťastnými episodami lidí a duchů, s kterými se Subaru setkává a snaží se jim pomoci. Jeho snaha je však ne vždy korunována úspěchem...

Jsou tu momenty, u kterých se člověk směje, ale i ty, u kterých se chce plakat, nemluvě o konečném finále mangy...

Samotná manga nestojí ani tak na uceleném příběhu jako takovém, ale hlavně na smutných epizodách z lidského života, ústředních třech postavách a jejich vztazích, které jsou nádherně vyvedeny a samotné postavy působí neskutečně živě a opravdově.

Pokud hledáte však košatý epos s osmi dějovými liniemi nebo akční mangu, tak tohle není nejlepší volba. Těm ostatním ji však vřele doporučuju.


Ještě taková poznámka, osudy Subara a Seischira se úplně uzavřou až v manze X/1999, která se odehrává zhruba o 7 let později po událostech v Tokyu Babylon. V téhle manze však nejsou nejhlavnějšími postavami.


Seischiro a Subaru o 7 let později v manze X/1999.





















Málem bych zapomněla... Existuje i anime - dvoudílné OVA Tokyo Babylon... Příběh rozhodně nečerpá z mangy, ale povahy hlavních postav jsou zde věrně zachyceny. (Btw, moje první stažené anime přes torrent... XDDD )



POSTAVY

Subaru Sumeragi (16 let)

Subaru žije se svojí sestrou-dvojčetem Hokuto v Tokyu, části Shinjuku. Je třináctou hlavou klanu Sumeragi, slavných onmyouji, po svojí babičce, která ho od jeho devíti let cvičila.
V devíti letech se setkal s hlavou klanu Sakurazukomori, Seischirem, a zázračně setkání přežil díky výše zmíněně „dohodě“. Jediným důkazem jejich setkání, na které si Subaru nepamatuje, jsou dva pentagramy na hřbetu rukou, díky nimž Seischiro cítí, kde Subaru je, kdykoliv chce. Subarova babička, když pentagramy uviděla, se oprávněně vyděsila, donutila Subara nosit zvláštní ochranné rukavice a přikázala mu, že je nesmí za žádných okolností sundat. Doufala, že tak pentagramy částečně zbaví jejich moci...
Když se Subaru o sedm let později znovu setká se Seischirem, naprosto netuší nic o jeho právé identitě. Přátelského a laskavého veterináře si sestrou okamžitě zamilují a Subarův cit pro něj se stává pomalu hlubší a hlubší...

Subaru je pravým opakem své sestry. Je spíš tišší, introvert. Plachý a přezdvořilý. XDD Tyhle vlastnosti jsou možná částečně zaviněné jeho empatickými schopnostmi. Subaru na sebe často bere problémy cizích lidí a prožívá s nimi jejich bolest, často i potom, co jim pomůže, a oni sami na ně již zapomenou. A už vůbec mu to vše neulehčuje jeho příliš jemná a laskavá povaha. Subaru je tak zvláštní směsicí síly a křehkosti. Jeho jedinou oporou je Hokuto, která se ho všemožně snaží odreagovat, a později se pro něj stejně důležitým stane i Seischiro...

Subaru miluje zvířata. Kdysi měl dokonce psa, který pro něj mnoho znamenal a když umřel, Subaru toužil aspoň něco udělat pro jiná zvířata. Prvně chtěl být veterinářem, ale přeci jen neměl povahu na to, aby zvířata rozřezával, i když by jim pomáhal, tak se jeho vysněným povoláním stal ošetřovatel v zoologické zahradě.

Přes svoje mládí je Subaru už tak velmi silný onmyouji.


Hokuto Sumeragi (16 let)

Hokuto žije jen se svým bratrem-dvojčetem. Je o starší z dvojčat, což se často projevuje na jejím ochranitelském postoji k Subarovi.

Hokuto je přesným opakem svého bratra. Je extrovert, její sebevědomé chování a vystupování občas hraničí až s exhibicionismem, má zálibu v šílených oblečcích, do kterých cpe i svého nebohého bratra a trpí feministickými sklony. XDD
Přes to všechno Subarovi rozumí i beze slov, cítí jeho bolest zaviněnou jeho empatií a snaží se ho všemožně rozptýlit. Když se setká se Seischirem a vidí, jak mu na jejím bratrovi záleží, okamžitě je začne párovat. Seischiro se nijak nebrání a vesele na její hru přistoupí. Vcelku běžně říká Hokuto „švagrová“ ,Subara „miluje“, zatímco Hokuto „se těší na svatbu“, důvěrně osluvuje Seischira „Sei-chan“ a tak podobně. Oba se tím náramně baví a Subaru, rudý jak pečený rak, z toho div neleze po stropě XDDD
Hokuto tuší, že Seischiro má nějaké spojení s klanem Sakurazukomori, už jen kvůli jeho příjmení, ale stále doufá, že se mýlí a že by Seischiro Subarovi nikdy neublížil...


Seischiro Sakurazuka (25 let)

Seischiro je hlavou klanu Sakurazukomori, tedy klanu, který je vždy tvořen jen jednou osobou. Aby se jím stal, zavraždil svojí matku. Osudem každého Sakurazukomori je být zabit osobou, kterou nejvíc milují. Své oběti pokládají před velkou sakuru, u které se se Subarem poprvé setkal.
Seischiro byl vychován v chladného, bezcitného zabijáka. V „civilním“ světě pracuje jako veterinář a chová se úplně jinak. Pro všechny v okolí je to přátelský, inteligentní, vzdělaný a příjemný mladý muž.
Ve svých patnácti letech se poprvé setkal se Subarem, čistým a nevinným dítětem, které ho nevědomky donutilo porušit nepsané pravidlo, zabít každého, kdo vidí Sakurazukomoriho pravou tvář. Těžko říct, proč s ním uzavřel onu sázku, nejspíš ze zvědavosti...nevím.
Pro dvojčata vystupuje něco jako „rodinný přítel“ . S Hokuto s oblibou Subara škádlí, krom jeho oblíbeného veselého „miluji tě“ se přidává i otázka, kterou zásadně pokládá když to Subaru vůbec nečeká, „Připadám ti sexy?“ (v angličtině to zní líp...XDD), a baví se Subarovým rudnutím.
Nejde popřít, že mu na Subarovi opravdu záleží a hra „na miluju tě“ se nebezpečně blíží pravdě. Sice ne v podobě jakou známe z přeslazených shoujo nebo amerických romantických filmů. Spíš jde o něco jako „mně výjimečná osoba“ .
Přes to všechno je Seischiro zabiják, jehož výchova se jen tak nemůže vytratit....

26 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Ahojky,
teda, recenze na Tokyo Babylon se ti vážně povedla :)
Je to má nejoblíbenější manga, společně s X/1999, takže jsem tvou recenzi četla s docela pesimistickým očekáváním, ale musím připustit, že jsem více než nadšená :)
Jen jedna drobnost mi nesedí - píšeš, že za Seishirovo chování může jeho výchova...s tím moc nesouhlasím, myslím si, že je to prostě dáno tím, že je Sakurazukamori, že to má prostě v krvi :) ale taky se můžu mýlit :)
Recenze je napsána opravdu skvěle :)
Pac
Bolletta

Gladness řekl(a)...

O, dekuju, udelala jsi mi velkou radost... XDD Recenzi na TB jsem psala s opravdovou chuti, to se priznavam... XDD

Jj, X/1999 a TB jsou uzasne mangy.. X/1999 byla dokonce ma prvni manga a do ted je to jedna z mych lasek.. Akorat se stale nemam k tomu napsat recenzi, proste... nejak to zatim nejde... XD

Jinak mas mozna pravdu, ale tezko se to posuzuje... Co kdyby Seischira vychovala uplne nekdo jiny? Treba by pak byl uplne jina osobnost... Tezko rict... XD

Unknown řekl(a)...

Nějak to zatím nejde? :)) no, myslím, že rozumím :)) možná, že to půjde, až bude konečně celá :)) z hodně stran už se ke mně doneslo, že by ji Clamp měl dokončit už letos, případně s tím dokončováním alespoň začít, což by bylo skvělé...už s tím otálejí moc dlouho :)) co vím, tak se na to chtějí vrhnout jen co dodělají Tsubasu..a té už moc nezbývá :))

Gladness řekl(a)...

Tsubusa je vubec jedna z mala CLAMP serii, ktere mi neni vubec sympaticka... Proc s drahym Xkem musi otalet zorvna u ni?! XDDDD

Btw, s tim dokoncenim se to tvrdilo uz rok minuly,a rok predtim, takze jsem trochu skepticka... Na jednu stranu nevim, jestli chci vedet, jak to dopadne... Divciny z CLAMPu umeji byt nekdy poradne krute...

Unknown řekl(a)...

No tak aspoň, že se v té Tsubase Xko svým způsobem taky objevilo :) některé postavy mi v ní příjdou i lepší než v Xku samotném :) třeba Kamui...v Xku bych ho na některých místech nejradši přizabila, je tam takový ufňukaný až to bolí, ale v Tsubase mi přijde vážně vymakaný :)
i když na druhou stranu...Seishiro v Tsubase vypadá jak puberťák -.-

uf, tenhle rok to přece musí vyjít *.* pravě proto, že jsou Clampařky takové potvory *.* už se těším, jak v posledním chapteru převrátí všechny volumka vzhůru nohama *.* to jim jde hodně dobře :)

Gladness řekl(a)...

Jj, na to jsou mistryne... XDDD oki, spolu budeme doufat a treba to vyjde... XDDD Prinejhorsim budeme trpet aspon dve...a nadavat dve...XDDD

Mne spis vadil Kamui v serialu nez v manze, tam jsme ho mela rada..Teda az tech pozdejsich dilech, v tech prvnich byl moc arogantni...

Btw, mozna si tu Tsubasu nekdy prectu - uz jenom kvuli postavam z Xka...XD

Unknown řekl(a)...

tenhle rok to prostě vyjít musí :)) a když ne...tak to vyjde ten příští..:)) *optimistické světýlko v očích*

no, podle mě bylo celé X anime úděsné :) ani se nedivím, že se od něj Clampařky distancují. Konec byl naivní až to bolelo a všechny charaktery mi přišly docela divné :) no, ještě že vychází ty mangy *.*
OVA už mi přišla lepší, i když to, že se tam Subaru objevil sotva na tři minuty a pak si umřel, byla docela velká zrada *smutný povzdech*

hihi, jestli chceš číst Tsubasu jen kvůli X světa, tak ti držím pěsti, ať těch prvních 15 nebo kolik volumek překousneš ^.~ on se tam sice ukáže Seishiro někde v 6. a 7. díle, ale je takový divný Oo

Gladness řekl(a)...

Kdyz to nevyjde tenhle rok, balime se do Japanu a jdeme vyhrozovat clenkam CLAMPu... .s revolverem... Ha ha ha ha... *sileny smich*

No, to si s Tsubasou taky fandim..asi budu preskakovat...XDDD

Priznavam se, ze Xko TV bylo jedno z mych prvnich anime a hrozne se mi libilo... Ted kdyz jsem precetla mangu, tak uz se mi libi mnohem mene, presto mam k nemu stale sentimentalni citeni.. No znas to...XDD

Unknown řekl(a)...

*umře smíchy* jakože nápad to je dobrý, ale myslím, že se mezi všemi těmi X-závisláky, kteří jsou s trpělivostí u konce a vydají se na trip do Japonska, aby Clampařky přinutily mangu dodělat, docela ztratíme :D nicméně, nejsem proti :D

no jestli tak přibližně víš, o čem Tsubasa je a jestli se ti do ní moc nechce, tak koukni na youtube, jsou tam první dvě OVY, které se X-světa týkají. A jedou přesně podle mangy, slovo od slova ;)

jo jo, chápu, však já viděla animčo taky dřív, než se mi do ruky dostala manga a tak do třetího nebo čtvrtého dílu jej milovala :D pak mě to ale docela přešlo a jednu dobu jsem kvůli němu ani nechtěla číst mangu *stydí se* no, ještě že jsem získala rozum ^.^

Gladness řekl(a)...

*omdlela pri prohlaseni, ze nechtela cist mangu* *po chvilce se vzpamatovala* Oki, oki..stane se... XDDD Ach, pamatuju si, jak jsem nikde nemohla tu mangu sehnat, nikdo mi neporadil,kde ji hledat, kdyz jsem se ptala na forech a pak jsem si ji nakonec se strasnymi potizemi, ale preci, stahla z eMule.. Boze, ja byla tak stastna a nadsena... XDDDD Ach, to byly casy...XDDD No, a ted narazim na magu X/1999 ke stazeni vsude... To nastve...XD

Mas pravdu, asi bychom se tam ztratily, ale zase na druhou stranu by nam to nikdo nemohl hodit na krk.. ha ha ha...

Mozna OVU zkouknu... Nevim, jestli se zvladnu koukat na tupou Sakuru a predobreho Shaorana... Doufam, ze vetsinu casu zaberou postavy z Xka nebo Fei s Kuroganem (ci jak se jmenuje)...

Unknown řekl(a)...

*smích* však já se fakt stydím :D dneska na ni ale opravdu nedám dopustit *.* přesně jak ty píšeš na svém blogu, někdy mám pocit, že vydělávám pouze na ty mangy *.* už jen pár dílů a budu mít doma konečně celou sérii *.* já se tak těším!! *.*

*znovu umře smíchy* tupá Sakura a předobrý Shaoran? :DDDDDDDDDDDDD tak tohle je vážně vystihuje, hlavně teda Sakuru :DDDDDDD koukám, že co se týče těch dvou, máme stejný názor :DDDDDDDDD ale můžu tě uklidnit, Sakura je větší část v limbu a Shaoran se dá ignorovat :DDDDDD on v té Ově je totiž od samého počátku Kamui a je tam nepřekonatelný ^.~ vůbec ne tak ufňukaný jak v Xku...
Subaru se tam objeví jen na pár chvil -.- na toho si musím počkat až do třetího dílu -.-

Gladness řekl(a)...

Musim to jit stahovat!!!!!!!!!!!!!!!!! *vlna znovuobrozene obsese* Nahodou, ja jsem Kamuie mela v manze strasne rada... A Fuumu jako zemskyho draka taky... No a zpetne si me pochopitelne ziskali i Subaru a Seischiro....

Sakura je fakt strasna... Card Captor Sakuru jsem sice nevidela, ale co jsem slysela, tak by mi tam byla temer sympaticka... Nebo aspon by mi nevadila... Ale Sakura v Tsubase je strasna, uknikane, furt omdliva a zbyvajici trojlistek nedela nic jinyho nez, ze ji nekde chyta a ocharanuje.. Uz davno bych ji svrhla do nejblizsi strze...
A Shaoran... skoda mluvit, na cele ma velky napis "JSEM SUPER KLADAK"... Nesnasim ho... doufam, ze se pro sebe navzajem obetujou a umrou...

Doma mam z X/1999 jenom pet prvnich booku, ktere jsem dostala k 18tinam od tety a strejdy... Ale planuju si je urcite dokoupit... Jenze momentalne mam v planu jine veci - Seimaden + dokoupeni par serii... x_X Ach ty penize..tech je porad nedostatek...

Unknown řekl(a)...

přesně, Fuuma v manze jako drak země je fakt skvělý *.* mu dokonce odpustím, že ublížil Subarovi :X si myslím, že z Fuumy bude ještě ten největší klaďas :DDDD

ty, teď mě tak napadlo, že X charaktery se objevují snad v každém díle Tsubasy...Hnedka v jedničce jsou Sorata a Arashi, ve dvojce je Shougo z Ovy, a od pětky do sedmičky Yuzuriha, Kusanagi a pak i ten Seishiro a tuším, že tam je i Karen někde...crossover jak cyp :DDDDD
ale ten pravý X-svět začíná až pozdějš *.*
mno, kdybys chtěla, tak ti můžu nějaké mangy půjčit, ze Tsubasy mám prvních devět dílů *povzdech* to je tak, když se někdo rozhodne, že bude mít doma vše od Clampu.....-.-

Hey, tobě se X-svět v Tsubase bude opravdu líbit :DDDDDD od chvíle, kdy se v něm ti čtyři objeví, to s nima jde do háje :D on ten příběh je celý takový naivní, až to bolí, ale od X-světa drsně převrátí *.*

Gladness řekl(a)...

Ty by jsi mi fakt Tsubasu pujcila? V papire bych si to snad i precetla.... XDDDD Akorat, ja jsem z Prahy, takze..???

Jj, vsimla jsem si, jak se vsude objevuji... Nejcasteji teda Sorata a Arashi...jako manzelska dvojice...ha ha... To me pobavilo..XD

Jj, taky jsem slysela, ze Tsubasa je takova dost ruzovoucka a od nejakyho 12. booku je to celkem krvavy... Pry snad z tyhle casti ani nebudou delat anime, ale vhledem k tomu, co jsem videla z OVA, tak to rozhodnuti slo asi k ledu...XDDD

Akorat jsme se ujistila, ze Sakuru a Shaorana nebudu mit nikdy rada... To zase byl porod, sledovat Sakuru v bilych nadychanych satickach, jak vola "Shaoran! Shaoran!" po chvilce se to zmeni na "Fai! Kurogane!" a pak zase "Shaoran! Shaoran!" Ja vim, ze se opakuju, kdyz ona mi tak leze na nervy... x_X Takovej Fei a Kurogane jsou super postavy, tak nechapu, proc nemohla byt manga o nich... chjoo....

Ale Kamui tam byl k sezrani... mnam mnam...XDDDDDD

Jinak Fuuma jako zemsky drak je skutecne uzasny... az je to zarazejici vzhledem k tomu jaky byl v normalu.. Ne, ze by byl spatny, jen byl na muj vkus takovy moc matersky typ...
A navic *yaoistka se v ni probouzi* V normalu by se tak rozkosne na Kamuie nelepil...XDDDDDD

P.s: moje komentare zacinaji byt delsi a delsi..lol..XD

Unknown řekl(a)...

No tak vzhledem k tomu, že já taky bydlím v Praze, to k sobě máme sakra daleko....:DDDDDDD
Jasan, půjčila :) pokud mi je vrátíš :DDDDDDDDDDDDDDD
teď zrovna čtu pořád dokola Tokyo Babylon, takže Tsubasu ani nevnímam :DD

Hihi, Sora a Arashi jsou jeden z mých nejoblíbenějších párů :) a když už jim to nevyšlo v Xku, tak aspoň ta Tsubasa :DDDDD

aaaaaaaaaah, anime růžovoučké zůstane -.- Přece jen, anime sledují celkově mladší děcka, takže by tam toho násilí asi nemělo být přiliš moc :)
ale hlavně ať už s tím konečně skončí!!! *začíná šílet* bych tak strašně chtěla vědět, jak dopadne to Xko....

Sakura je vážně děsná :DDDDD i hlas Yui Makino, která ji namlouvá, je tak...protivně vysoký. A to nemluvě o hlase, který namlouvá Mokonu -.-
ještě že mangy nemluví :DDDDDD
jo, Fye a Kurogane, ti to drží nad vodou :)

no ještě že TAK :DDDDDD Fuuma v normálu byl takový divný :DDDDDD strašný dobrák od kosti *oklepe se* no fuj....:DDDDDDD
i když, na druhou stranu, on je pořád takový hodný chlapec :DDDD plní každému jejich přání :DDDDD jednomu vypíchne oko, druhého zrovna zabije *.* :DDDDDDDDD
fuuma rulezz *.* :DDDDD

no, jak tak koukám, udělaly jsme tady z toho spíše Clamp fórum :DDDDDD

Gladness řekl(a)...

Lol, tak nejak... Akorat takove forum dosti komorni... Dva lidi, jejda, az se v tom mnozstvi ztracim....XDDD

Jo, Fuuma je ucineny andel (coz, je vlastne i pravda, ze?XDDD sedm peceti, sedm andelu... ha ha - nevsimej si me)... Akorat teda nevim nevim.. Oficalne by ti to s tou jeho predobrotivosti asi nevyslo... XDDD Pred porotou by ti to neobstalo, ale aspon ze my VIME...XDDDD

Taky Prazanda, jo? XDDD Super, tak to musime dat spicha a pri ty prilezitosti vymenime nejaky mangy, nechces nejakou? Vetsinu mang, manhw, co jsme recenzovala mam i doma...

Vis, ja ti ani nevim, jestli chci ten konec znat... Xko je asi jedina manga, kde mi ta absence konce az zas tolik nevadi...XDDDDDDD Predstava, ze mi zabijou Fuumu nebo Kamuie me dost nici...

Unknown řekl(a)...

dva lidi jsou pořád lepší než jeden :DDDDDDDD nebo nikdo :X :DDDDDDD

Noooo...ehm....nechci být nějak zlá nebo tak, ale já si myslím, že je Kamui už mrtvý :X nebo k tomu alespoň nemá daleko :X 19 volumko, 5 chapter končí přece tím, že nad ním Fuuma stojí s Shinkenem v ruce a pak, na úplně posledním obrázku, je krev :X

no jojo, vždyť to pořád říkám, Fuuma je v Xku jediný klaďas :DDDDDDDD

wow, ty musíš mít brutální sbírku *.* ale většina z toho budou asi yaoi, což? :DDDDDD

Gladness řekl(a)...

Budes se divit, ale yaoi mang mam asi jen 10...XDDD

Ti to tu vypisu ty normalni:
Demon Diary
Cantarella (1-7)
Petshop of Horrors (2,3,6,10)
Let Dai (1-10)
The Tarot Café (1-6)
Gorgeous Carat (1-4 + 1)
Goong 1
Death note (1-7)
Yami no Matsuei (5-11, 1-4 jsou na ceste z USA)
Get Backers (1,6-15)

+ na cete jeste Click (1-6) a Let Dai 11

+ TB a X/1999, ale to uz mas sama.. XDDD


Ja stale naivne veri, ze ho fuuma bodl treba do ramene...XDDDD Tak mi nenic nadeje..XDD Navic, dyt Kamui je jejich maskot, to mi preci nemuzou udelat!!! XDDD

Teda, me by vubec nevadilo, kdyby nikdo neumrel.. Pokud by to teda naskoncilo uplne prastenym happyendem.. i kdyz je pravda, ze vzhledmek pribehu by to slo asi tezko... to by se museli navzajem prastit po hlavach a hromadne zapomenout svoji pravou identitu... XDD

Unknown řekl(a)...

jejda :DDDD jasně, trefil ho jen do ramene...ono kdyby ho už hnedkom sejmul, tak by to byla už celkem o ničem :X a vzhledem k tomu, že Xko má mít 20 mang, tak Kamui musí žít! *úsměv od ucha k uchu*

wow, skvělé mangy *.* death note plánuju taky nakoupit, samozřejmě až budu mít celý Clamp...což bude tak v přespříštím životě *.* na Yami No Matsuei jsem ujížděla strašně dlouho, teda na animču, mangu jsem nikdy nečetla :X
no, jestli teda nemáš o víkendu co dělat, tak se scukneme, ne :DDD mám tu tsubasu naskládanou tady vedle mě v tašce :DDDDDDDD

no hlavně ať ta manga neskončí jako anime :X to bylo děsné :X všichni přežili/ožili/se umoudřili...v okamžiku, kdy jsem obrečela Subara, si zase ožil....no fuj, to bylo hodně neclampovské :DDDD
hihi, ale to mlácení se po hlavě...to je hustě dobrá představa...:DDDDDDDD

Gladness řekl(a)...

Jee, skoda... tenhle vikend bych mela jet k T´Sal do Litvinova pokud se neco nepodela, takze to asi nepujde...
Mela by jsi cas, ja nevim, nekdy po 15. breznu? Btw, kdyz jsme u toho, nechces jet 15. brezna na manga fest do Nemecka?


Tak ja ti to Yami no Matsuei prinesu... bud s prvnimi 4 booky na cd, nebo si pockas mesic a pujcim ti to komplet... Rozmysli se...

Mas jeste neco od Clampu? A co by jsi teda chtela nakonec vsechno prinest, jen pis nevahej...XDDDD

Ja ti stale nevim, jak to muze skoncit.. .Ale CLAMP tvrdil, ze to skonci jinak nez v serialu nebo filmu... Tudiz bud umrou oba nebo ani jeden...???? o_O

Unknown řekl(a)...

Do Lipska? Možná tam pojedu autem, podle toho, jak se domluvím s kámoškou, ale těžko říct, jak to bude vypadat :) spíše to nevyjde a já budu muset do práce :(
no, tak se uvidí, nicméně, kdybys měla čas i přes týden, není problém :) pracuju tak do pěti, spát chodím v deset, takže kdykoliv mezi tím jsem volná :DDDDDD

oki *.* yami no matsuei si fakticky ráda přečtu *.* doufám, že je to stejně našlapané jako animčo *.*

jinak než ve filmu nebo seriálu? Oo hmm...no, tak to fakticky buďto přežijou oba nebo ani jeden z nich...to je tak strašné žít v nejistotě :DDDDD Clampařkám, těm to je jedno, ty už od samého začátku určitě tuší, jak bude konec vypadat, ale my závisláci...:DDDDD
nicméně, vždycky, když se takhle vztekám, tak si vzpomenu na lidi, kteří museli čekat, jak dopadne Tokyo Babylon, několik šílených let Oo děs....

Gladness řekl(a)...

Nekolik let na TB? o_O

Oki, budu mit nekdy za dva tydny prazdniny, tak te vytahnu ven... Ha ha ha ha....

Chces teda to Yami ted nebo si pockas na ty 4 booky? Jak chces... XD

Damy Z CLAMPu jsou pekny potvory... Takhle nas mucit... *cry*
Muj idealni konec by vypadal asi takto - Seischiro ozivne a nekam se se Subarem uklidi... nejlepe na Havaj....XDDDD Nooo, a Kamui a fuuma ala Zemsky drak by to taky mohli dat dohromady.... XDDDDD
+ Bych sparaovala asi dalsich 10 postav, ale s tim s evypisovat odmitam... XDDDD

No, jsem teda fakt zvedava, jak to dopadne a asi umru zvedavosti...

Unknown řekl(a)...

No jasně...mezi posledním dílem TB a Xkem uběhlo strašně let O.O poslední díl TB vyšel v roce 1994, 16. díl Xka, kde Seishiro zemře, je z roku 2001, pokud se teda nemylim O.O no mě by to asi zabilo :X

Tak jo, když mě tak přemlouváš, tak to yami chci ;)

ach jaj, ty jsi yaoistka každým coulem, což? :DDDDDDDD
no, já jsem zvědavá, jestli to nějak dopadne se Subarem *.* zemřít by teoreticky neměl, protože ho nemá kdo zabít, ale představa, že zůstane Sakurazukamorim, je docela drsná O.o

Gladness řekl(a)...

Jj, obzvlast kdyz t TB vim, jak ma krehkou a jemnou dusicku.... Chudak... Seischiro je fakt parchant, kdyby subara zabil, bylo by to pro nej lepsi...

Jj, pravoverna yaoistka...XDDDD

Oki, Yami prinesu... akorat se pak musime dohodnout kdy... XDDDD

Gladness řekl(a)...

Tak co ten sraz, hm? XDDDD Napis mi kdyztak na mail: gladness@seznam.cz

Unknown řekl(a)...

Ahojky!
Promiň promiň, měla jsem nějaký dvoutýdenní zásek OO
jup jup, pošlu ti svoje telefonni číslo a domluvíme se :-D