středa 20. února 2008

Seimaden

žánr: romantické, fantasy

počet volume: 10

mangaka: Yuu Higuri

licenzlé: DC Comics

download: Mangatraders (complete)


Tak mi to nedalo a rozhodla jsem se vrhnout na další fantasy shoujo, tentokrát však od mé oblíbené mangaky Yuu Higuri, na které jsem se už nějakou dobu přeci jen chystala. Yuu mám poslední dobou nějak v oblibě, naprosto si mě totiž získala mangami Gorgeous Carat a Cantarella, tak jsem si říkala, že se její prvotině přeci nebudu vyhýbat.



Seimaden
je příběh lásky Laurese, prince proslulého svojí krutostí ve válečných taženích, jenž se stal démoním vládcem, aby mohl zachránit svoji lásku a přítelkyni z dětství, Eris. Erisina duše se tak mohla reinkarnovat a Laures mohl doufat, že ji jednoho dne zase spatří a budou konečně spolu. Uplynuly stovky let a Eris se znovu narodila v těle dívky jménem Hilda Hildegard.

Hilda je mladá dívka a talentovaná tanečnice, která si nepamatuje nic ze své minulosti, natož z minulého života. Žije se svojí přítelkyní Sherill, stejně starou, křehkou hudebnicí, jež se o ní nezištně postarala, když se Hilda dostala zmatená a zlomená do města, nevědíc o sobě vůbec nic, vyjma jména. Živí se jako tanečnice v baru, podotýkám však - ve vší však slušnosti. XDDD Ne že by o krásnou Hildu nebyl zájem, ale většina mužského osazenstva se spokojí se slintáním a zíráním. Přestože je sice Hilda krásná a vůbec, pověst jejího milence, černovlasého dlouhovlasého cizince, je příliš děsivá a tajemná. Ano, domysleli jste si správně, jedná se o Laurese.
Ti dva však milenci nejsou, Laures je spíš jejím patronem a chrání ji od příliš dotěrných nápadníků. Když jeden z nich neodolá a odváží se Lauresovi Hildu unést, Laures ho bez větších výčitek svědomí rozmetá....doslova. Roztrhané lidské tělo není zrovna pro Hildu vrcholem romantiky, tudíž se celkem logicky její náklonnost k Lauresovi změní ve strach.
Aby toho nebylo málo, tak se na ní na ulici nadšeně pověsí pohledný mladík, Rodriqeo (Rod), tvrdící, že je její milenec, že to Laures vymazal všechny její vzpomínky a násilím ji od něho odvlekl. A komu teď má chudák Hilda věřit...

Mezitím v říši démonů Lauresova pravá ruka a zástupce, démon s andělským vzhledem Tetiyus,
očekává jeho návrat. Laures se však k návratu do svého království nemá, proto se pro něj Tetiyus vypraví do světa lidí. Jeho zbožňovaný, dokonalý vládce se však odmítá vrátit, jediné na čem mu momentálně záleží je Hilda/Eris.

Když Tetiyus pochopí, že veškeré jeho přemlouvání je k ničemu a jeho milovaný vládce je naprosto poblouzněný nějakou ženskou, rozhodne se upoutat jeho pozornost jinak - osvobodí ze zakletí Lauresova nepřítele, generála démonských vojsk, Zardiho.

Jenže... Tetiyus si to pořádně nepromyslel a zřejmě nepočítal s tím, jak bude Zardi nezvladatelný a radostně ničit vše v okolí... Nemluvě o tom, že chaos ve světě démonů začne přitahovat všelijaké mocichtivé existence.

Takže v této fázi má mangaka většinu hlavních postav na scéně a může rozehrát dojemný příběh lásky a zrady...



Seimaden je opravdu pozornosti hodné shoujo, které se mi líbilo přeci jen o poznání více něž níže zmíněná manhwa Legend of Nereid. Velkou zásluhu na tom pravděpodobně měla hlavní hrdinka, Hilda, která dokázala samostatně myslet a jednat, div to v manze nevídaný. *stále tomu nemůže uvěřit* Krom Hildy se může tahle manga chlubit i dalšími zajímavými postavami, například Lauresem, Hildiným milencem, jenž se mohl pyšnit opravdovým charismem a nulovým lidumilstvím. Dále, přestože je tedy útřední dvojice přinejmenším zajímavá, poměrně nečekaně ji zastínily jiné dvě postavy, Tetiyus, Lauresův oddaný pobočník a Zardi, Lauresův osvobozený nepřítel, jenž se do Tetiuyse nešťastně zamiloval... Troufám si tvrdit, že ani mangaka nečekala, do jaké míry tyto dvě posledně jmenované postavy ovládnou příběh a sympatie čtenářek.

Všechy tyto pozoruhodné postavy byly vrženy do příjemně dynamického příběhu s pěknou kresbou, u něhož jsem se nenudila a jeho samotný konec mě velmi mile překvapil, protože byl opravdu krásný a přitom vůbec ne přeslazený... Člověk se opravdu málokdy setká s dílem, které tuto hranici nepřekročí.


Pokud tedy budete mít náladu si nějaké to fantasy shoujo přečíst, vřele doporučuju právě Seimaden od mé milované Yuu. XD (<- Gladness je velmi objektivní XD)


POSTAVY


Hilda Hildegard

Hilda je reinkarnací Laurisovi lásky a přítelkyně z dětství, Eris. Nepamatuje si nic ze své minulosti a nedokáže uvěřit, že by tou příčinou mohl být Laures, kterého považuje za svého laskavého ochránce.
Když jí však Laures před očima zavraždí dosti brutálním způsobem jejího únosce, začne se ho bát. Přesto je její náklonnost k němu silnější než strach a sama udiveně zjišťuje, že ji Laures přitahuje a je do něj beznadějně zamilovaná... I kdyby měl být Laures třebas démon...

Hilda je temperamentní, umí se o sebe postarat a nepotřebuje, aby ji neustále někdo chytal do náruče a ochraňoval. Přesto se něčemu takovém nebrání, pokud by to měla být náruč Lauresova. (Kdo by se taky bránil, že? XD)


Laures

Laures je tvrdým, chladným a všemi respektovaným vládcem démonů, jehož jedinou slabinou je Hilda/Eris, čehož neváhají jeho nepřátele využít.

Laures býval člověkem, korunním princem, jenž proslul svojí krutostí ve válečných taženích. To neuniklo sluchu vládce démonů, který se radostně rozhodl, že Laures musí být jeho nástupcem.
Nadšení z tohoto nápadu bylo však jednostranné, takže se démon rozhodl uchýlit k ověřeným a účinným praktikám - vydíraní - a to duší Lauresovi milé, Eris.
Po několika stoletích čekání na reinkarnaci Erisiny duše, se konečně zrodila jako Hilda Hildegard. Laures tak veškeré své povinnosti hodil za hlavu a veškeré své úsilí zaměřil na získání a ochraňování Hildy.


Tetiyus (Teti)

Přes svůj andělský vzhled je Tetiyus démonem a také pravou rukou Laurese, jehož bezmezně obdivuje a miluje jako dokonalého, ideálního vládce. Navíc mu je zavázán životem, protože Laures ho v minulosti zachránil.
Tetiyusova oddanost Lauresovi je absolutní, přesto riskuje jeho hněv a nenávist, když se rozhodne upoutat Lauresovu pozornost zpět k démoní říši osvobozením Lauresova nepřítele Zardiho a později i pokusem o zavraždění Lauresovi jediné slabosti a lásky, Hildy/Eris.

Tetiyus příliš emocemi nehýří, pokud se tedy nejedná o Laurese, k němuž ho váže hlavně obdiv a neromantická láska k vládci, přesto bych netvrdila, že je bezcitný. Tetiyus na mě celou mangu působil nějak smutně a opuštěně. *hug Teti* XD


Zardi

Zardi je po Lauresovi nejmocnějším démonem. V minulosti byl Lauresem poražen a zaklet, aby se tak Laures vyhnul v budoucnosti problémům, které pochopitelně začaly, jakmile byl Zardi Tetiyusem osvobozen.
Přestože si Zardi nezávazně užívá nově nabyté svobody, pořád si zachovává dostatek rozumu, aby tichému, chladnému Tetiyusovi nevěřil. Každopádně i to málo rozumu se později vytratí, když začne krásnému démonovi propadat.
Jestli dříve Laurese kvůli své porážce a uvěznění nesnášel, tak teď ho z hloubi srdce nenávidí a žárlí na náklonnost, jež k němu Tetiyus chová.

Zardi oproti Lauresovi postrádá takové to uhlazené charisma, je totiž hlasitý, násilnický a demoluje vše v okolí... XD Netvrdila bych ale, že je hloupý - když chce, tak mu to pálí, bohužel, většinu času se mu nechce a dává přednost hrubé síle... XDDD


Rodriqeo (Rod)

Rod na svém čele nosí magickou pečeť Azel, kmenu, jenž byl Lauresem vyvražděn a disponuje obrovskou mocí, řekněme kněžskou, či něco v tom smyslu. Krom toho byl Rod prvním milencem Hildy, na něhož si díky Lauresovým vymazáním vzpomínek nepamatuje. Laures mu ji unesl, a když ji chudák Rod konečně po několika letech najde, šokovaně zjišťuje, že ho nezná a Lauresovi důvěřuje spíš než jemu.
Laurese tak nenávidí, za ukradení Hildiny lásky a za zničení jeho vesnice, přesto ho nedokáže zabít, protože nechce riskovat Hildinu nenávist.

Rod je typicky klaďák – pohledný, blonďatý, laskavý, ohleduplný, obětavý... mám pokračovat? XDDD


Laures a Hilda



Teti a Zardi


8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Heh, tak na tohle se už dlouho chystám :) Ale docela mi tam překáží ta ženská hrdinka XP Chlapci by si určitě vystačili sami bez ní XD

Gladness řekl(a)...

Obcas me to taky napadlo, ale pak jsme dosla k zaveru, ze takhle je to lepsi... Protoze kdyby tam byli jenom chlapci, tak by to mohlo sklouznout do nudneho klasickeho yaoi... Coz by byla skoda...

Btw, koukam, ze jsi zatim vicemene moje jedina verna komentatorka... XDD Asi z toho zacnu mit depku... XD

Anonymní řekl(a)...

No možná to bude tím, že máme docela stejný vkus XD
A ostatní jsou prostě jenom líní něco napsat ;)

Gladness řekl(a)...

Diky za uteseni... XDDD Budu uprimne doufat, ze je to tim a ne ze mam pouze jedinou ctenarku... XDDD

Anonymní řekl(a)...

Omlouvám se, že to píšu tady, ale nevím, jesti by sis toho jinde všimla - mám menší problém s Gorgeous Carat, s druhým a třetím volume. Opravdu jsou v druhém jen tři kapitoly, z toho druhá raw? Zdá se mi totiž, že tam něco chybí, respektive druhé končí tím, jak Azura vykostí Floriana a na první stránce třetího už mučí Raye a vůbec tam není, jak ho dostal. Má to tak být nebo mi něco chybí?

Anonymní řekl(a)...

Hups, to předtím byla Taylor :)) Nějak se tu změnil styl podepisování...

Gladness řekl(a)...

Ted jsem z toho pekne zmatena... Stahovala jsi od Bishies Lover? To by snad melo byt kompletni... Bohuzel, ja to mam v papire, koupeny, takze jsem do styku se scany z netu neprisla... Ale prijde mi, ze ti tam neco chybi...
Pokud to mas odtamud a jsou tam Rawy, tak zkus misto toho http://community.livejournal.com/
yshare/tag/m:+gorgeous+carat
To by melo byt kompletni a v ajine... A pak mi musis povinne napsat, jak se libilo...XDDD

Btw, priste pis klidne k Gorgeous Carat... Oznameni o novym komentari mi prichazi na mail, takze si toho vsimnu okamzite... XDDD

TSal řekl(a)...

Já mám GC taky takhle, jinak jsem to totiž nikde nenašla (asi 4 zdroje), takže kdybyste něco našly, houkněte x_X