pondělí 10. března 2008

X/1999 - postavy


Nebeští draci
aka Sedm Pečetí


Kamui Shiro
(16 let)

Když se Kamui vrací zpět do Tokya, je to arogantní spratek k nakopnutí. Na druhou stranu je ale zároveň dostatečně rozumný, aby si uvědomoval, jak je jeho existence nebezpečná a svým ignorantským chováním se snaží všechny od sebe odehnat, hlavně ty, na kterých mu nejvíce záleží - Kotori a Fuumu.
Jeho jméno má dva významy, proto náleží i jeho Geminimu, v tomto případě Fuumovi. Po té co se z Fuumy stane Zemský drak, jeho opak, a Kotori zemře, Kamui se rozhodne soustředit veškerou svoji sílu a snahu na zachránění Fuumy a přivedení ho k jeho původnímu já.
V manze se Kamui postupně stává laskavější, jemnější a otevřenější. (A má naprosto rozkošný úsměv *in love* XD) Tuhle jeho povahovou přeměnu mají na svědomí ostatní Nebeští draci, jmenovitě Sorata a Subaru, s kterým ho poutá obzvlášť vřelý, skoro bratrský, vztah.


Subaru Sumeragi (24 let)

Hlava klanu Sumeragi a Onmyouji (ying-yang mág) na plný úvazek. Jeho povoláním je posílání duchů, kteří nenajdou pokoje, na onen svět, kde mohou dosáhnout konečně míru.
Subaru byl původně hlavní postava Tokyo Babylon, tehdy 16ti letý Subaru byl nesmělý, ale otevřený, empatický a až bolestně čestný a upřímný chlapec. Po zradě člověka, jehož nejvíce miloval, Seischira, se Subaru uzavřel sám do sebe a stal se z něho uzavřený, tichý, mladý muž, kterého při životě drží jen touha po pomstě... Přesto... Seischiro je pro něj stále "speciální".
Nejbližší vztah má mezi Nebeskými draky právě s Kamuiem, protože tragický trojúhelník Kamui-Kotori-Fuuma mu až příliš důvěrně připomíná minulost jeho, Seishira a jeho sestry-dvojčete, Hokuto.


Sorata Arisugawa (17 let)

Sorata je mnichem z Koya svatyně. Je to neuvěřitelně pozitivní osobnost, která ráda lidi rozveseluje, pomáhá jim a utahuje si z nich. I když se tváří, jakoby nic nebral vážně, není to pravda.... Naopak. Navíc krom povinností jakožto Nebeského draka je to takový psycholog většině Nebeských draků a pravidelně je vytahuje z depresí.... XDDD
Soratovi bylo předpovězeno, že i když bude ochraňovat "Kamuie", nakonec zemře pro milovanou dívku. Tou vyvolenou se stala Arashi, jež si osobně vybral a která z jeho rozhodnutí zrovna nadšením po stěně
neleze...



Arashi Kishuu (17 let)

Arashi je kněžkou z Ise chrámu. Je chladná, rozumná a chová se dospěleji než většina jejích vrstevníků. Podle jejího chování by nikoho nenapadlo, že je ještě studentkou střední školy. Arashi je od svých sedmi let sirotek a právě kněžka z Ise chrámu se o ní postarala a vychovala ji jako svou dceru. Po většinu času pobývá ve společnosti Soraty, který nevynechá jedinou příležitost s ní flirtovat. Arashi ho okázala ignoruje, nebo se o to aspoň snaží, ale nakonec se do něho přeci jen zamiluje.
Dokáže vyvolat a zhmotnit ze své dlaně meč.



Yuzuriha Nekoi (14 let)

Yuzuriha přišla z nejvyšší buddhistické svatyně v Mitsumine. Už od mala ji doprovází vlčí bůh, Inuki, kterého vidí jen ona sama a Draci. Proto ji ostatní děti měly za lhářku a Yuzuriha tím trpěla a nechápala, proč ji nevěří. Vychovávala ji babička, jež jako jediná nepochybovala o jejích slovech.
Yuzuriha je úplně nejmladší ze všech Draků a co zákon schválnosti nechtěl, zamilovala se pro změnu do nejstaršího z Draků, a to ještě Zemského, Kusanagiho... XDDDD Kusanagi ji však vidí pouze jako dceru a naváže s ní pouhé přátelství.
Inuki se proměňuje v meč, s nímž Yuzuriha bojuje.


Seiichiro Aoki

Seischiro Aoki je novinářem a šéfredaktorem manga magazínu Asuka. Jako snad jediný z Draků netrpí žádnou tragickou či pohnutou minulostí. Je šťastně ženatý a má dceru. Je to velice příjemný, laskavý a inteligentní muž, co se pořád mile usmívá.
Nejužší vztah z Nebeských draků má s Karen, ale z čistě platonického hlediska, samozřejmě. Ti dva jsou spíše přátelé a Karen v něm možná vidí ideálního otce, jehož nikdy nepoznala.
Seischiro je větrným mágem.



Karen Kasumi

Karen pracuje jako luxusní společnice pro pány. Její minulost nebyla příliš šťastná (pro změnu), neboť její matka byla fanatická křesťanka a Karen jakožto ohnivý mág v ní probouzela hrůzu. Považovala Karen za posedlou ďáblem. Nakonec se jí její matka pokusila zabít a při panickém útěku z domu a v domnění, že ji skutečně zavraždila, ji srazilo auto.
Karen je klidná, moudrá žena, která se o všechny Draky mateřsky stará.





Zemští draci aka Sedm Andělů


Fuuma Monou (17 let)

Kamuiův přítel z dětství a starší bratr Kotori. Když se Kamui jako malý rozhodl po jedné hloupé nehodě s Kotori a prasklou větví dívku ochraňovat, Fuuma přísahal, že bude pro změnu ochraňovat zase jeho. Což je celkem ironie, vzhledem k tomu, že jako Zemský drak se nepokouší o nic jiného než Kamuie zlikvidovat.
Fuuma byl původně jemný, tichý, čestný, laskavý chlapec s přeochranitelskými sklony vůči své křehké mladší sestře a Kamuiovi. Zkrátka správňák k pohledání. Naproti tomu jako Zemský drak ztratí veškeré vzpomínky a většinu citu, takže se chová až zaraženíhodně logicky, chladně, ale zároveň ne nenávistně, sex-appeal mu teče ušima a má poněkud zvrácenou představu o tom, jak plnit lidem jejich nejtajnější přání.
(Pozn.: Pro yaoistky - Fuuma se na Kamuie při jejich bojích lepí takovým způsobem, že to spolu se sadistickými poznámkami vytváří dojem velice, VELICE, silného yaoi podtextu. XDD)


Seischiro Sakurazukomori

Člen klanu Sakurazukomori, klanu zabijáků, jenž je v podstatě opakem klanu Sumeragi, tudíž užívá taky ying-yang magii. Spolu s klanem Sumeragi udržuje ve světě rovnováhu. Pro klan Sakurazukomori je typické, že je tvořen vždy jedinou osobou, která se na toto místo dostala zabitím předchozího Sakurazukomoriho, pro něhož byl jeho nástupce nejmilovanější osoba (Seischiro například zabil svojí matku).
Seischiro je záhadná postava. Ke všem se chová chladně, lhostejně a příliš upřímného citu nepobral, přesto ho k Hokuto a obzvláště Subarovi pojil hlubší cit, který nakonec sám zradil.
K rozuzlení jeho a Subarova osudu dojde v 16. booku a do teď netuším, jestli Seischiro Subara tak miloval a proto udělal, co udělal... nebo ho naopak tak nenáviděl.



Yuto Kagai

Yuto je naprosto okouzlující mladý muž, který pracuje jako úředník. Chová se naprosto vybraně, sprosté slovo asi v životě neslyšel, neustále je upravený a dokáže si kdejakou ženu podmanit svým gentlemanským chováním.
Jakousi aféru má s Kanoe, i když ani jeden to nebere nijak zvlášť vážně, spíš jako příjemné zpestření... Zároveň má Yuto zvláštní vztah k Satsuki, kterou má sklon ochraňovat a vůbec se jí snaží kde jak rozveselit.
Yuto je vodní mág, jeho moc je tedy přesný opak Kareniny, což je staví do dobrovolné pozice rivalů...XDD


Satsuki Yatouji

Satsuki je svojí duší spojena s počítači a proto jim snad i rozumí mnohem lépe než lidem. Díky tomuto nadání a své genialitě je to neobyčejná hackerka a počítačová expertka.
Pro její zvláštní schopnosti byla zkoumána a využívána v laboratořích, kde to nenáviděla. Snad nejvíce ji ničila ta nuda, již tam prožívala. Proto se rozhodla utéct a dostala se nakonec ke Kanoe.
Krom Yuta nechová k nikomu žádné city a zaobírá se důvody (ne)existence lidstva. Satsuki je majitelka naprosto kruté, chladně kalkulující logiky a svými argumenty by byla schopna uvést do deprese i sebezapálenějšího idealistu.
Satsuki ovládá super inteligentní počítač BEAST (číslo 666), který na ní, respektive na její city k Yutovi, dokonce žárlí.


Nataku (Kazuki)

Nataku je uměle vytvořený člověk z DNA smrtelně nemocné holčičky Kazuki. Je držen v laboratoři, kde je zkoumán. Vědci ho neberou jako rovnoprávného člověka a odůvodňují to tím, že nemůže mít duši... což není pravda. Nataku duši má, má dokonce i city a jde ho zranit stejně snadno jako dítě, přestože jinak se chová spíše jako dospělý.
Jméno Nataku dostal podle čínského boha války.
Jeho největším přáním je zemřít pro ženu, jež miluje jako matku a být zabit tím, koho považuje za otce, Fuumou.




Shiyu Kusanagi


Kusanagiho bychom si asi představili jako typického Zemského draka, je to totiž milovník zvířat a přírody vůbec. Povoláním zároveň i voják.
Kusanagi je taková kontrastní postava, jeho mocí je hrubá síla, Demolitionman by se před ním měl jít schovat, ale zároveň se chová ke každému hrozně ohleduplně a hezky, obzvlášť k Yuzurihě.




Kakkyou Kuduki

Kakkyou je plnohodnotný yumeni, který tento dar má od narození. Po tom co je postřelen upadne do komatu a setrvává v něm po zbytek mangy. S ostatními Draky promlouvá skrze své sny.
Po té co zemřela dívka, kterou miloval, Hokuto Sumeragi, nevidí smysl života a upadl do melancholie, z níž se nedokáže a ani nechce dostat. Je to hodně pesimistická a smutná postava.
Jeho přáním je zemřít. Fuuma mu slíbil, že až bude po všem, zabije ho.




Ostatní


Kotori Monou (16 let)

Kotori je Fuumova mladší sestra a Kamuiova přítelkyně z dětství. Její city ke Kamuiemu jsou však mnohem hlubší než je tomu u přátel, Kotori Kamuie miluje a i po jeho odchodu z Tokya neustále věřila a cítila, že se jednoho dne vrátí.
Kotori je, na rozdíl od Hinoto, stejně jako Kakkyou yumeni od narození. Je velice jemná, křehká a přetéká laskavostí a dobrotou. Má nemocné srdce, takže se velmi rychle unaví, zčásti proto má k ní bratr tak přeochraniteské sklony.
Když byli sourozenci Monou a Kamui malí, tak Kamui Kotori slíbil, že se stane její nevěstou... XDDD Chudáček si to nějak pomotal. XD


Hinoto (Princezna Hinoto)

Hinoto je yumeni Nebeských draků, ale za tuto schopnost musela draze zaplatit. Je němá, chromá a slepá. S lidmi dokáže komunikovat pouze skrze jejich srdce.
Síldlí pod tokyjským parlamentem, kde vykládá budoucnost vysoce postaveným politikům.
Je starší než ve skutečnosti vypadá a k ostatním velice milá. Přesto se v ní ukrývá její temnější, nebezpečná stránka...







Kanoe


Kanoe je mladší sestra Hinoto, přestože na první pohled vypadá starší ona. Svojí sestru bezmezně miluje a nenávidí lidstvo, kvůli němuž se její sestra tak zmrzačila.
Je velice sebevědomá a vypočítává, přesto ne krutá.
Není pravou yumeni, ale dokáže číst a procházet sny své sestry, Hinoto.








Tokiko Magami


Tokiko je mladší sestra Tohru, Kamuiovu matky. Pracuje jako školní doktorka ve škole, do které Kamui právě přestoupil. Stejně jako její sestra je Magami, žena, jež pochází z rodu Stínových obětí, které na sebe berou nešťastný osud těch, co ochraňují.
Rozhodla se pomoci své sestře a její osudem je porodit druhý svatý meč, svatý meč pro Kamuie. Během jeho porodu bylo její tělo před Kamuiem a Fuumou roztrháno a prozradila mu možnost jeho druhé volby osudy....






Daisuke Saiki


Daisuke ("Saiki-dono") je hlavní sluhou princezny Hinoto a verně ji slouží. Krom toho je do ní tajně zamilovaný. Stejně jako jeho strýc, Seischiro Aoki, je i Daisuke větrným mágem...
Jako první kontaktoval Kamuieho. Bohužel pro něj Kamuieho na začátku mangy, tudíž v jeho nepříjemném arogantním rozpoložení. Jejich setkání skončilo bojem a Saiki by dopadl kdo ví jak, jen ne dobře, kdyby ho na poslední chvíli nezachránila Arashi. Kvůli tomuto incidentu, a vůbec Kamuiho povaze, ho Daisuke dlouho nesnášel.
Daisukeho největším přáním je obětovat svůj život pro milovanou Hinoto.


Keiichi Segawa

Keiichi je Kamuiův hyperaktivní spolužák s neutuchající dobrou náladou, který má tendenci Kamuie permanentně opečovávat. XDDD Je to velice příjemná osobnost, na níž se není možno zlobit.
Keiichi je takový symbol neštěstí, jenž Draci svými boji na civilisty přenášejí. Keiichimu prvně zemřel otec při zemětřesení v Nakanu (Seischiro x Subaru) a jeho matka později při dalším zemětřesení způsobeným Draky.







Saya Monou
a Tohru Shirou

Saya a Tohru byli nejlepší přítelkyně a jejich vztah byl vůbec hlubší než mezi přítelkyněmi bývá... Saya si brala Kyougo Monou bez lásky. Měla ho sice ráda, ale nemilovala ho. Tohru měla porodit první svatý meč, ale protože byl Kamui příliš malí na to, aby osiřel, nehledě na to, že byla jeho Stínovou obětí, tento úkol na sebe vzala Saya a svatý meč tak porodila místo Tohru ona. Po její smrti se rozhodla Tohru s Kamuiem přestěhovat do Okinawy.





Kyougo Monou


Manžel Sayi, otec Kotori a Fuumy a správce chrámu Tokagushi. Patří mezi ty výjimečné, kdo jsou informováni o událostech doprovázející možný konec světa a přitom nejsou Draky.
V 2. booku byl zabit Natakem a byl mu ukraden svatý meč, který Saya porodila. Těsně před tím než zemřel, prozradil Fuumovi, že je Kamuiův Gemini. Nestačil mu však vysvětlit, co to znamená.







©gladness-san

0 komentářů: